2 Eylül 2007 Pazar

Thistle

14. Aug. 2007
Thistle yani deve dikeni iskoçyanın simgesi, taaa yıllar önce bir krallarının hayatını kurtarmış olduğu için önem verilmekte, birçok turistik eşyanın üzerinde resmi bulunmaktadır.

Edinburgh'u üzülerek terkedip Glasgow a doğru yola çıktık. Tam da şehri güzelce öğrenmişken... Hava kapalıydı tabi ki. İskoçların özellikle highlands dedikleri kuzey bölgelerinde nüfusun ancak %5'ini oluşturan bir topluluk tarafından konuşulan diyalektikleri var. Örnek vermek gerekirse little yerine "wee", pretty yerine "bonnie", clever yerine de "cunning" 'i kullanıyorlarmış. Yol üzerinde adını bilmediğim bir demiryolu köprüsü resmi çektim, arkasındaki ise bir karayolu köprüsü.




Kral Robert de Bruce kişisi İskoçya'nın bağımsızlığını kazandıran insanmış efenim heykeli var şöyle;

Stirling kalesine gittik buradan da, pek bir numarasını görmedim binalar dışında, edit: bu arada bugun tv'de izledim Stirling Kalesi'nin İskoçya'nın özgürlüğü kazanması bakımından önemi varmış. Atıp tutmamak lazımmış.





İskoçlar göl yerine "loch" kelimesini kullanıyorlar kendi dillerinde, göller bölgesinde birçok göl var ama biz Loch Lamond'un kenarında durduk, resim çektik buyrunuz;

Buradan Glasgow'a vardık, aynı akşam Glasgow Rangers ile Kızılyıldız Belgrad'ın maçı vardı, otelden bize dışarı çıkmamamızı tavsiye ettiler, pek iyi bir otel değildi. Grup söylene söylene odalara çıktı.

Hiç yorum yok: