31 Ağustos 2007 Cuma

Scotch We Are!

12. Aug. 2007
York'tan ayrılıp Edinburgh'a giderken yolumuzun üstünde Durham'da durduk. Üniversitesiyle ünlü bir yermiş, bir de katedrali vardı büyük ama pazar olduğu için içeride resim çekemedik.



Durham'dan ayrılırken yolumuzun üstünde ünlü Kuzeyin Meleği'ni (Angel of the North)gördük, rehberimiz Linda bu heykel ile ilgili bizi bilgilendirdi, şöyle ki 1998 yılında fanatik Newcastle United taraftarları heykele Alan Shaerer forması giydirmişler, uzunluğu da 65ft'miş. Otobüsümüz hızlı geçtiği için ancak şöyle bir resmini çekebildim;

Oradan çıkınca Hadrian Duvarları denilen Roma kalıntılarını görmeye gittik, tabi biz duvarlar diyince duvar beklerken herkesi dumurlara sürükleyen yıkık duvar kalıntıları ile karşılaştık, turdaki diğer insanlar gülmeye başladı, ben gülmedim ama Linda'ya ayıp olmasın diye, biz de Linda'yı Roma kalıntısı görmeye Türkiye'ye davet ettik, hiç gelmemiş daha önce. Bu duvar M.S. 122 yılından kalmaymış, Unesco dünya mirasına katmış.


Daha sonra İskoçya'ya doğru yola çıktık. Akşam saatlerinde Edinburgh'a vardık, daha sonraki zaman program olmadığı için bize kaldı, biz de Edinburgh sokaklarında dolaştık, yemek yemek için Mc Donalds'a girdik hiçbiryer bilmediğimiz için, ama onun tadı bile değişik oralarda, burdaki Mc'ler daha güzel kesinlikle. Ağustos'un ilk üç haftası Edinburgh'da festival olurmuş. Sokaklar kalabalık, eğlenceli, gayda gösterileri falan gayet güzel. Biraz şehri keşfetmeye çalıştık. İki kısma ayrılıo, yeni ve eski şehir olarak. Yeni kısmı da aslında yeni değil 18. yüzyılda yapılmış. Eski şehir yetmemeye başlamış ve gerçekten pismiş, o yüzden yeni kısmı yapılmış, yeni ve eski şehir birbirine köprülerle bağlanıyor. Edinburgh resimlerini bir sonraki girişe bırakıyorum.

Fonda çalan şarkı; Loreena McKennit-Cymbeline

2 yorum:

Oğuz. dedi ki...

mirasa konmak bu mu oluyor menticiğim :)

hemi de dünyanın mirasına :)

Muni dedi ki...

ahahah valla uzcum tam olarak öle bişey galiba...